Conceptual Fine Art & Portret Fotografie

Conceptueel werk

(click here for English)

De foto’s in de serie “Conceptueel” zijn bedoeld als kleine stukjes filosofische of poëtische concepten over het leven. Verbeelding van een minimaal concept, ingekaderd in een foto, om zowel als beeld alsmede als concept op je in te laten werken.

Elke foto heeft een korte titel en daarnaast soms een korte tekst, die op deze website onder de foto wordt getoond als je een foto hebt aangeklikt. Deze woorden zijn geen verklaring of uitleg van de foto, al kleuren ze de foto wel, maar zijn bedoeld om samen met de foto geproefd te worden, als één geheel, als een stukje beeldende poëzie bestaande uit een mix van beeld en woorden.

In mijn hart ben ik een minimalist. Dit stuurt me onbewust steeds bij het maken van foto’s, steeds op zoek naar de minimale essentie. Je kunt dat veelal terugzien in zowel de beelden als in de verbeelde concepten.

De onderwerpen van de foto’s staan steeds dichtbij mij, in gevoel of als filosofische interesse. Het maken van de foto’s zijn een vorm van zelfexpressie die me veel voldoening geeft, een manier om mezelf aan de wereld te laten zien, maar ook en misschien wel vooral een manier om mezelf te ervaren vanuit een andere niet eerder ervaren dimensie.

Ik waardeer het uiteraard als de foto’s mensen raken. Voor wie een foto echt mooi vindt kan deze besteld worden als print. Prijzen staan hier vermeld. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.